ßßß Cookit - przepis na Drobiowe galaretki

Drobiowe galaretki

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Babka wiśniowo - śmietankowa
Pstrąg z patelni »
Jak to u mnie bywa znowu postanowiłam coś zmienić w drobiowej galarecie zachciało mi się wtedy robię od razu jak mam zachciankę hi hi
3 korpusy z kurczaka
marchewka jedna
buliony drobiowe 2 sztuki ( bulionetki w pojemniczkach )
koperek suszony 1 łyżka
żelatyna na 3 litry wody pisze na opakowaniu ile trzeba użyć
PRZYGOTOWANIE:
Korpusy umyj, podziel na części i ułóż w garnku . Marchewkę obierz i w całości wsadź do garnka,ziarenka pieprzu, liść laurowy i ziele angielskie oraz łyżkę koperku zalej wszystko zimna woda i gotuj na średnim ogniu. Po zawrzeniu dodaj kostki bulionetki i Gotuj około godziny aż mięso zmięknie, potem wyjmij razem z warzywami, a bulion dopełnij gorącą woda aby było 3 litry wywaru (podczas gotowania nie dolewaj wody) i doprowadź znów do wrzenia, potem wyłącz. Korpusy obierz z kości i posiekaj mięso, wywar przecedz i rozpuść w jeszcze gorącym żelatynę w proszku (ilość na 3 litry płynu). Marchewkę pokrój Dodaj do rosołu wymieszaj wszystko razem i przekładaj do przygotowanych szklaneczek .
czwartek, 14 czerwca 2012, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2012/06/Drobiowe-galaretki.html