Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Babka
wiśniowo - śmietankowa
Pstrąg z patelni »Jak to u mnie bywa znowu postanowiłam coś zmienić w drobiowej galarecie zachciało mi się wtedy robię od razu jak mam zachciankę hi hi3 korpusy z
kurczakamarchewka jedna
buliony drobiowe 2 sztuki ( bulionetki w pojemniczkach )
koperek suszony 1 łyżka
żelatyna na 3 litry
wody pisze na opakowaniu ile trzeba użyćPRZYGOTOWANIE:Korpusy umyj, podziel na części i ułóż w garnku .
Marchewkę obierz i w całości wsadź do garnka,ziarenka
pieprzu,
liść laurowy i
ziele angielskie oraz łyżkę
koperku zalej wszystko zimna
woda i gotuj na średnim ogniu. Po zawrzeniu dodaj kostki bulionetki i Gotuj około godziny aż
mięso zmięknie,
potem wyjmij razem z warzywami, a
bulion dopełnij gorącą
woda aby było 3 litry
wywaru (podczas gotowania nie dolewaj
wody) i doprowadź znów do wrzenia,
potem wyłącz. Korpusy obierz z kości i posiekaj
mięso,
wywar przecedz i rozpuść w jeszcze gorącym
żelatynę w proszku (ilość na 3 litry płynu).
Marchewkę pokrój Dodaj do rosołu wymieszaj wszystko razem i przekładaj do przygotowanych szklaneczek .
czwartek, 14 czerwca 2012, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter