ßßß Cookit - przepis na Babka cytrynowa wilgotna

Babka cytrynowa wilgotna

nazwa

Wykonanie

Blog > Komentarze do wpisu
« Chleb Pszenno żytni ze słonecznikiem
Jagodzianki »
Kochani coś lekkiego po tłustym czwartku,,czyli babeczka cytrynowa,wilgotna. Uwielbiam ten smak i zapach cytryny:)
Składniki:
200 g masła
200 g cukru
4 jajka
200 g mąki pszennej typ 500 Kłos- Pol
1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
skórka starta z jednej cytryny
sok z pół cytryny
Wykonanie:
Do misy wsypuje przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia,dodaje jaja,cukier i masło miękkie. Składniki miksuje. Na końcu dodaje skórkę ze startej cytry i sok z połowy cytryny. Nadal miksuje. Formę prostokątną taką do babki smaruje masłem i obsypuje bułką tartą . Przekładam ciasto do formy . Piekę w 170 stopniach koło godziny. Ostudzoną można posypać cukrem pudrem jak kto woli.
sobota, 06 lutego 2016, rozowakuchnia
poleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »
Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .
O mnie
Joanna Gralik
Jestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.
Kontakt do mnie [email protected]
Tweety na temat @GralikJoanna
Odwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.
Pisz blog
zamów newsletter
Źródło:http://rozowakuchnia.blox.pl/2016/02/Babka-cytrynowa-wilgotna-1.html