Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Chleb Pszenno żytni ze
słonecznikiemJagodzianki »Kochani coś lekkiego po tłustym czwartku,,czyli babeczka cytrynowa,wilgotna. Uwielbiam ten smak i zapach
cytryny:)Składniki:200 g
masła200 g
cukru4
jajka200 g
mąki pszennej typ 500 Kłos- Pol1 czubata łyżeczka
proszku do pieczeniaskórka starta z jednej
cytrynysok z pół
cytrynyWykonanie:Do misy wsypuje przesianą
mąkę z
proszkiem do pieczenia,dodaje
jaja,
cukier i
masło miękkie. Składniki miksuje. Na końcu dodaje skórkę ze startej cytry i sok z połowy
cytryny. Nadal miksuje. Formę prostokątną taką do babki smaruje
masłem i obsypuje
bułką tartą . Przekładam ciasto do formy . Piekę w 170 stopniach koło godziny. Ostudzoną można posypać
cukrem pudrem jak kto woli.
sobota, 06 lutego 2016, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .O mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter