ßßß
Cookit - przepis na Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: wiejskie jadło
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Domowa Cukierenka - Domowa Kuchnia: wiejskie jadło
Składniki
Cebula
Cukinia
Czosnek
Fasola biała
Koncentrat pomidorowy
Marchew
Natka pietruszki
Papryka czerwona
Papryka ostra
Pieprz
Sól
Ziele angielskie
Liść laurowy
Kiełbasa
Wykonanie
To sycącą i rozgrzewająca potrawa to doskonały pomysł na obiad. Wystarczy za dwa dania. Można ją podać z
ziemniakami
lub
pieczywem
.Składniki:250 g
białej fasoli
jaś2
kiełbasy
1/2
cukinii
czerwona papryka
marchewka
cebula
2 łyżki
koncentratu pomidorowego
1 ząbek
czosnku
ziele angielskie
liść laurowy
słodka i
ostra papryka
sól
pieprz
natka pietruszki
Fasolę
moczyć w wodzie przez kilka godzin przed gotowaniem. Nastęonie gotować do miękkości, soląc dopiero pod koniec.
Cebulę
podsmażyć z
kiełbasą
. Dodać pokrojone warzywa, zalać szklanką
wody
i dusić. Dodać
liście laurowe
i
ziele angielskie
. Kiedy warzywa będą miękkie dodać
fasolkę
razem z
wodą
,
przecier pomidorowy
i gotować kilka minut. Doprawić do smaku
przyprawami
i
czosnkiem
. Posypać
natką
.
Źródło:
http://cukierenkaklementynki.blogspot.com/2014/09/wiejskie-jado.html
Przepisy powiązane
Bigos z cukinii
Gulasz z gęsich żołądków z warzywami
Gulasz z białej fasoli
GULASZ SOJOWO - POMIDOROWY
W kierunku tradycji - fasolka po bretońsku
Składniki powiązane (0)