Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik Kuchnia
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGPoziom trudności: łatwe
Średnia ocena potrawyOceń przepis (14 głosów)Cuba libre - składniki:25 ml ciemnego
rumu120 ml coca-coli5 ml
soku z cytrynydo dekoracji: po plasterku
pomarańczy i
cytrynyCuba libre - sposób przygotowania: Pięć kostek
lodu wrzucić do wysokiej szklanki koktailowej, dodać
rum,
sok z cytryny i colę. Udekorować szklankę plasterkami
cytrusów.
Drinki z przeszłością
choć
drink zyskał sławę dopiero za sprawą filmów o przygodach agenta specjalnego, jego historia sięga drugiej połowy XIX wieku, kiedy to
wermut Martini & Rossi trafił do USA. Jeden z barmanów zmieszał go z
ginem, a
drink nazwał po prostu martini. Pochodzenie
drinku Cuba Libre nie jest do końcaPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu