Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Vu Khanh Tuyet
Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutRegion: kuchnia wietnamskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (15 głosów)2 duże kości wołowe (z udźca)2 korpusy
kurczaka2
cebulekawałek (5 cm) korzenia
imbirumakaron ryżowy lub
sojowyugotowane
mięso wołowe lub
mięso kurczaka1/2 pęczka
dymki1 pęczek świeżej
kolendryZupa wietnamska pho - sposób przygotowania: Kości i korpusy
kurczaka dokładnie umyj, zalej zimną
wodą, zagotuj, usuń powstałą na powierzchni pianę.
Cebulę upiecz na grillu lub przyrumień nad płomieniem, dodaj do garnka z kośćmi i korpusami
kurczaka.
Imbir obierz, również przyrumień nad płomieniem lub upiecz na grillu. Rozgnieć go i dodaj do zupy. Gotuj na wolnym ogniu około 5 godzin, a
potem przecedź. Oddzielnie ugotuj
makaron ryżowy (przepis na opakowaniu) i włóż do zupy. Do zupy dodaj też ugotowane i pokrojone na kawałeczki
mięso wołowe lub
kurczaka. Posyp listkami świeżej
kolendry i
szczypiorem dymki. Podawaj z cząstkami
cytryny oraz
octem przyprawionym
czosnkiem i
ostrą papryką.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu