ßßß Cookit - przepis na Meksykańskie leczo

Meksykańskie leczo

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor ewgier
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia meksykańska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (15 głosów)
Meksykańskie leczo - składniki:
4 kolorowe papryki
3 duże cebule
1/2 kg pieczarek
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka fasoli białej
2 sosy Chińskie słodko-kwaśne itp. w słoiku
1/2 kg kiełbasy zwyczajnej
1 łyżeczka masła
papryka ostra w proszku
czosnek granulowany
sól
pieprz
Meksykańskie leczo - sposób przygotowania: Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć w dużym garnku (ok.5 l) na łyżeczce masła, następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, poddusić wszystko ok. 10 minut. Gdy warzywa będą miękkie dodać warzywa z puszki, następnie dodać pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę. Wszystko dokładnie wymieszać i na koniec dodać 2 sosy ze słoika. Gotować potrawę ok. 5 minut, doprawić przyprawami wg gustu - do smaku. Podawać z ryżem. Smacznego!
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-21051016/meksykanskie leczo/p