Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor ewgier
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia meksykańskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (15 głosów)Meksykańskie leczo - składniki:4 kolorowe
papryki3 duże
cebule1/2 kg
pieczarek1 puszka
kukurydzy1 puszka
groszku1 puszka
fasoli czerwonej1 puszka
fasoli białej2
sosy Chińskie słodko-kwaśne itp. w słoiku1/2 kg
kiełbasy zwyczajnej1 łyżeczka
masłapapryka ostra w proszku
czosnek granulowany
sólpieprzMeksykańskie leczo - sposób przygotowania:
Cebulę i
pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć w dużym garnku (ok.5 l) na łyżeczce
masła, następnie dodać pokrojoną w paski
paprykę, poddusić wszystko ok. 10 minut. Gdy warzywa będą miękkie dodać warzywa z puszki, następnie dodać pokrojoną w drobną kostkę
kiełbasę. Wszystko dokładnie wymieszać i na koniec dodać 2 sosy ze słoika. Gotować potrawę ok. 5 minut, doprawić
przyprawami wg gustu - do smaku. Podawać z
ryżem. Smacznego!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu