ßßß Cookit - przepis na Meksykańskie leczo

Meksykańskie leczo

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor ewgier
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia afrykańska,kuchnia hiszpańska,kuchnia indyjska,kuchnia tajska,kuchnia turecka,kuchnia węgierska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (25 głosów)
Meksykańskie leczo - składniki:
4 kolorowe papryki
3 duże cebule
1/2 kg pieczarek
1 puszka kukurydzy
1 puszka groszku zielonego
1 puszka fasoli czerwonej
1 puszka fasoli białej
2 sosy w słoiku (Chińskie
słodko-kwaśne itp.)
1/2 kg kiełbasy zwyczajnej
1 łyżeczka masła sól
pieprz
inne przyprawy do smaku wg uznania (ja dodaje dużo curry i czerwonej papryki w proszku)
Meksykańskie leczo - sposób przygotowania: Cebulę i pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć w dużym garnku (ok. 5 l) na łyżeczce masła, następnie dodać pokrojoną w paski paprykę, poddusić wszystko ok. 10 minut. Gdy warzywa będą miękkie dodać warzywa z puszki, następnie dodać pokrojoną w drobną kostkę kiełbasę. Wszystko dokładnie wymieszać i na koniec dodać 2 sosy ze słoika. Gotować potrawę ok. 5 minut, doprawić solą, pieprzem i przyprawami do smaku. Podawać z ryżem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-20993040/meksykanskie leczo/p