Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor katarzyna_sar
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (26 głosów)1 paczka
makaronu ryżowego30 dag
szynki podwędzanej2-3
czerwone papryki30 dag
żółtego sera4-5 sztuk
ogórka kiszonegopuszka
ananasów +
sok z ananasówmajonezsólpieprzSałatka z
makaronem ryżowym - sposób przygotowania:
Makaron ryżowy ugotować według przepisu na opakowaniu.
Szynkę,
ser żółty oraz
ogórki pokroić w kostkę.
Paprykę oczyścić, umyć, pokroić w kostkę.
Ananasa odsączyć, pokroić w grubszą kostkę. Wszystkie składniki połączyć, doprawić
solą i
pieprzem.
Majonez wymieszać z
sokiem z ananasów (ilość według uznania), jeszcze raz dodać
sól,
pieprz, wymieszać. Dodać do składników i dokładanie połączyć, gotowe!Smacznego:-)Speisezimmerreprezentować berlińską kuchnię? Tak, Berlin jest multi-kulti.
Sałatka z
makaronu ryżowego i
łososia wg Sarah Wiener dwie garście porwanych różnych liści
sałaty, 6 małych
pomidorków, 50 g
makaronu ryżowego, 4 małe filety z
łososia,
sól,
pieprz, jasny
sos sojowy,
olej sezamowy, szczypta czarnego
sezamu winegretPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu