Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor makaronik_aneciaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (14 głosów)mała kapusta pekińska lub 1/2 dużej3 pomidory3 ogórki gruntowepapryka : zielona; czerwona i żółtałyżka posiekanej natkiłyżka posiekanej łodygi pora1/2 puszki czerwonej fasoli1/2 puszki kukurydzy2 łyżki oliwy z oliwek extra verginesólpieprzKolorowa sałatka z kapusty pekińskiej - sposób przygotowania: - Umyte i osuszone liście kapusty szatkujemy, wrzucamy do miski.- Warzywa myjemy, pomidory obieramy ze skórki, a z papryk usuwamy gniazda nasienne. Pomidory kroimy w kostkę, a ogórki i papryki w słupki. Dodajemy do miski razem z osączonymi: kukurydzą i fasolą. Na sam koniec dodajemy natkę, por. - Wszystko polewamy sosem z oliwy, soli i pieprzu.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu