ßßß Cookit - przepis na Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej

Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor makaronik_anecia
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (14 głosów)
mała kapusta pekińska lub 1/2 dużej
3 pomidory
3 ogórki gruntowe
papryka : zielona; czerwona i żółta
łyżka posiekanej natki
łyżka posiekanej łodygi pora
1/2 puszki czerwonej fasoli
1/2 puszki kukurydzy
2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
sól
pieprz
Kolorowa sałatka z kapusty pekińskiej - sposób przygotowania: - Umyte i osuszone liście kapusty szatkujemy, wrzucamy do miski.
- Warzywa myjemy, pomidory obieramy ze skórki, a z papryk usuwamy gniazda nasienne. Pomidory kroimy w kostkę, a ogórki i papryki w słupki. Dodajemy do miski razem z osączonymi: kukurydzą i fasolą. Na sam koniec dodajemy natkę, por. - Wszystko polewamy sosem z oliwy, soli i pieprzu.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-19554990/kolorowa salatka z kapusty pekinskiej/p