Wykonanie
Sałatki obowiązkowo pojawiają się u mnie na Wielkanocnym śniadaniu.W tym roku nie mogło być inaczej.Tą wymyśliłam sama,chciałam,żeby była lekka,wiosenna i inna niż do tej
pory robiłam.I tak się zajęłam jej przygotowywaniem,że zapomniałam dodać
czerwoną paprykę.Zorientowałam się zbyt późno,gdy po
sałatce nie było już śladu.No cóż,zdarza się :)
1
kapusta pekińska2
pomidorymały kawałek
ogórka"węża"-można pominąć1
czerwona papryka - ja zapomniałam,ale była w planach1 puszka
czerwonej fasolki1 puszka
kukurydzyser fetapół
czerwonej cebulkinatka pietruszkisól,
pieprz do smaku
majonezKapustę siekam drobno,
pomidory sparzam,zdejmuję skórkę i kroję w kostkę.
Cebulę,
ogórek i
fetę również kroję w kostkę,
ser niezbyt drobno.Gdybym pamiętała o
papryce,też pokroiłabym ją w kostkę.Wszystkie składniki łączę w misce,doprawiam do smaku,dodaję drobno posiekaną
natkę pietruszki i
majonez.Smakuje tuż po przygotowaniu,niekoniecznie musi się przegryzać.Smacznego!!!