ßßß
 
            
         Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (19 głosów)750 g dobrej słoniny250 g wędzonego boczku2 duże cebule4 ząbki czosnku2 kwaskowate jabłkamielony pieprzmajeranekDomowy smalec z jabłkiem - sposób przygotowania: Słoninę pokroić w drobną kostkę lub zmielić w maszynce. Wrzucić do dużego rondla, podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, aż skwarki będą przezroczyste. Dodać pokrojony w kostkę boczek i cebulę oraz pokrojony drobno czosnek, podsmażać do momentu, aż skwarki się przyrumienią. Na koniec dodać obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Przelać do kamionkowego naczynia lub słoika. Kiedy smalec stężeje, włożyć do lodówki.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (19 głosów)750 g dobrej słoniny250 g wędzonego boczku2 duże cebule4 ząbki czosnku2 kwaskowate jabłkamielony pieprzmajeranekDomowy smalec z jabłkiem - sposób przygotowania: Słoninę pokroić w drobną kostkę lub zmielić w maszynce. Wrzucić do dużego rondla, podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, aż skwarki będą przezroczyste. Dodać pokrojony w kostkę boczek i cebulę oraz pokrojony drobno czosnek, podsmażać do momentu, aż skwarki się przyrumienią. Na koniec dodać obrane i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Doprawić do smaku majerankiem i pieprzem. Przelać do kamionkowego naczynia lub słoika. Kiedy smalec stężeje, włożyć do lodówki.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu