ßßß Cookit - przepis na Tempeh Goreng - Tempeh Smażony

Tempeh Goreng - Tempeh Smażony

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor tempeh-service
Czas przygotowania: do 30 minut
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (3 głosy)
składniki dla 2-3 osób:
świeży tempeh lub tempeh mrożony - 0 . 5 kg;
sos sojowy - 6 łyżek;
woda - 0.5 litra;
olej do smażenia - 1/2 szklanki;
2 dorodne pomidory ;
pęczek świeżej kolendry ;
2-3 papryczki chili
2 ząbki czosnku
łyżka ziaren sezamu
sól
cukier
Tempeh Goreng - Tempeh Smażony - sposób przygotowania: Marynata: do 0.5 litra wody dodajemy 6 łyżek sosu sojowego i 1 ząbek czosnku roztarty z 1/2 pęczka kolendry.
Sos: miksujemy razem 2 pomidory, drugi ząbek czosnku, 2-3 papryczki chilli, pozostałą część kolendry, doprawiamy solą i odrobiną cukru.
Tempeh kroimy w plasterki ok 1.0 cm. Umieszczamy w głębokim naczyniu i zalewamy marynatą na 1h. Tempeh marynowany smażymy na brąz po obu stronach i odsączamy z nadmiaru oleju na serwecie.
Serwowanie: Tempeh układamy na talerzach, posypujemy sezamem, obok nakładamy sos. Podajemy z białym ryżem gotowanym bez soli. Danie nie wegetariańskie - do sosu wymiksować kilka surowe lub obgotowane krewetek.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18587894/tempeh goreng tempeh smazony/p