Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor tempeh-service
Czas przygotowania: do 30 minutRegion: inneŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)składniki dla 2-3 osób:świeży tempeh lub tempeh mrożony - 0 . 5 kg;
sos sojowy - 6 łyżek;
woda - 0.5 litra;
olej do smażenia - 1/2 szklanki;2 dorodne
pomidory ;pęczek świeżej
kolendry ;2-3
papryczki chili2 ząbki
czosnkułyżka ziaren
sezamusólcukierTempeh Goreng - Tempeh Smażony - sposób przygotowania: Marynata: do 0.5 litra
wody dodajemy 6 łyżek
sosu sojowego i 1 ząbek
czosnku roztarty z 1/2 pęczka
kolendry.Sos: miksujemy razem 2
pomidory, drugi ząbek
czosnku, 2-3
papryczki chilli, pozostałą część
kolendry, doprawiamy
solą i odrobiną
cukru.Tempeh kroimy w plasterki ok 1.0 cm. Umieszczamy w głębokim naczyniu i zalewamy marynatą na 1h. Tempeh marynowany smażymy na brąz po obu stronach i odsączamy z nadmiaru
oleju na serwecie.Serwowanie: Tempeh układamy na talerzach, posypujemy
sezamem, obok nakładamy sos. Podajemy z
białym ryżem gotowanym bez
soli. Danie nie wegetariańskie - do sosu wymiksować kilka surowe lub obgotowane
krewetek.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu