ßßß
Czas przygotowania: do 30 minutRegion: inneŚrednia ocena potrawyOceń przepis (3 głosy)składniki dla 2-3 osób:świeży tempeh lub tempeh mrożony - 0 . 5 kg;sos sojowy - 6 łyżek;woda - 0.5 litra;olej do smażenia - 1/2 szklanki;2 dorodne pomidory ;pęczek świeżej kolendry ;2-3 papryczki chili2 ząbki czosnkułyżka ziaren sezamusólcukierTempeh Goreng - Tempeh Smażony - sposób przygotowania: Marynata: do 0.5 litra wody dodajemy 6 łyżek sosu sojowego i 1 ząbek czosnku roztarty z 1/2 pęczka kolendry.Sos: miksujemy razem 2 pomidory, drugi ząbek czosnku, 2-3 papryczki chilli, pozostałą część kolendry, doprawiamy solą i odrobiną cukru.Tempeh kroimy w plasterki ok 1.0 cm. Umieszczamy w głębokim naczyniu i zalewamy marynatą na 1h. Tempeh marynowany smażymy na brąz po obu stronach i odsączamy z nadmiaru oleju na serwecie.Serwowanie: Tempeh układamy na talerzach, posypujemy sezamem, obok nakładamy sos. Podajemy z białym ryżem gotowanym bez soli. Danie nie wegetariańskie - do sosu wymiksować kilka surowe lub obgotowane krewetek.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu