Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor zlapinskaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)-2 szklanki mleka-1/2 laski wanilii lub 3 opakowania cukru wanilinowego-1 i 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej-3 łyżki cukru-2 żółtkaKisiel waniliowy z żółtkami - sposób przygotowania: Mąkę ziemniaczaną przesiać, wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka, żółtka ubić z cukrem. Pozostałe mleko zagotować z dodatkiem przekrojonej wzdłuż wanilii lub cukrem wanilinowym. Do wrzątku wlać rozprowadzoną mąkę, doprowadzić do zawrzenia w trakcie ustawicznego mieszania trzepaczką. Odstawić. Wymieszać z żółtkami. Gorący kisiel przelać do kompotierek, lekko skropić zimną, przegotowaną wodą.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu