ßßß Cookit - przepis na Kisiel waniliowy z żółtkami

Kisiel waniliowy z żółtkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor zlapinska
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
-2 szklanki mleka
-1/2 laski wanilii lub 3 opakowania cukru wanilinowego
-1 i 3/4 łyżki mąki ziemniaczanej
-3 łyżki cukru
-2 żółtka
Kisiel waniliowy z żółtkami - sposób przygotowania: Mąkę ziemniaczaną przesiać, wymieszać z kilkoma łyżkami zimnego mleka, żółtka ubić z cukrem. Pozostałe mleko zagotować z dodatkiem przekrojonej wzdłuż wanilii lub cukrem wanilinowym. Do wrzątku wlać rozprowadzoną mąkę, doprowadzić do zawrzenia w trakcie ustawicznego mieszania trzepaczką. Odstawić. Wymieszać z żółtkami. Gorący kisiel przelać do kompotierek, lekko skropić zimną, przegotowaną wodą.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18561574/kisiel waniliowy z zoltkami/p