ßßß Cookit - przepis na Kruche serduszka

Kruche serduszka

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Shutterstock
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Kruche serduszka - składniki:
120 g miękkiego masła
1/4 szklanki cukru
2 żółtka
ziarenka z 1/2 laski wanilii
1.5 szklanki mąki
2 łyżki (lub trochę więcej) mleka
Kruche serduszka - sposób przygotowania: Ucieramy masło z cukrem, żółtkami i wanilią na kremową masę. Wsypujemy mąkę i miksujemy, aż zacznie powstawać zwarte ciasto. Wlewamy odrobinę mleka. Zawijamy ciasto w przezroczystą folię i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Rozgrzewamy piekarnik do 175°C. Ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma kawałkami przezroczystej folii na grubość 1/2 cm. Wycinamy serduszka i układamy je na blasze wyściełanej pergaminem. Pieczemy 10-12 minut na złoty kolor.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174600810/kruche serduszka/p