Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia
Fot. ShutterstockPoziom trudności: łatweRegion: inne
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Kruche serduszka - składniki:120 g miękkiego
masła1/4 szklanki
cukru2
żółtkaziarenka z 1/2
laski wanilii1.5 szklanki
mąki2 łyżki (lub trochę więcej)
mlekaKruche serduszka - sposób przygotowania: Ucieramy
masło z
cukrem,
żółtkami i
wanilią na kremową masę. Wsypujemy
mąkę i miksujemy, aż zacznie powstawać zwarte ciasto. Wlewamy odrobinę
mleka. Zawijamy ciasto w przezroczystą folię i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Rozgrzewamy piekarnik do 175°C. Ciasto rozwałkowujemy pomiędzy dwoma kawałkami przezroczystej folii na grubość 1/2 cm. Wycinamy serduszka i układamy je na blasze wyściełanej pergaminem. Pieczemy 10-12 minut na złoty kolor.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu