ßßß Cookit - przepis na Mini ptysie z masą karpatkową

Mini ptysie z masą karpatkową

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Włoski karnawał"
Przepis nadesłany na konkurs "Włoski karnawał"
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
Składniki na ciasto:
1 szklanka wody
1 szklanka mąki pszennej
0.5 kostko margaryny
5 jaj /M/
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki cukru pudru do posypania
Składniki na masę:
0.5 litra mleka
2 budynie wanilinowe bez cukru
0.5 szklanki cukru
1 mały cukier wanilinowy /16g/
200 gram masła
Mini ptysie z masą karpatkową - sposób przygotowania: Z mleka,cukrów i budyniów w proszku gotuję gęsty budyń. Studzimy i zimny miksuję z masłem na gładka masę. W garnku rozpuszczam margaryne z wodą wsypuje makę i dobrze mieszam drewnianą łyżką. Wszytko studzę i dodaję stopniowo po 1 jajku, cały czas mieszając. Na końcu dodaję proszek do pieczenia. Za pomocą szprycy cukierniczej wyciskam małe ptysie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę w tem 200 stopni przez 20 min i czekam aż przestygną. Przecinam na pół i napełniam szprycą kremem. Układam na talerz i delikatnie oprószam cukrem pudrem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343416/mini ptysie z masa karpatkowa/p