Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Włoski karnawał"
Przepis nadesłany na konkurs "Włoski karnawał"Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Składniki na ciasto:1 szklanka
wody1 szklanka
mąki pszennej0.5 kostko
margaryny5 jaj /M/1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżki
cukru pudru do posypaniaSkładniki na masę:0.5 litra
mleka2 budynie wanilinowe bez
cukru0.5 szklanki
cukru1 mały
cukier wanilinowy /16g/200 gram
masłaMini ptysie z masą karpatkową - sposób przygotowania: Z
mleka,
cukrów i budyniów w proszku gotuję gęsty
budyń. Studzimy i zimny miksuję z
masłem na gładka masę. W garnku rozpuszczam
margaryne z
wodą wsypuje
makę i dobrze mieszam drewnianą łyżką. Wszytko studzę i dodaję stopniowo po 1
jajku, cały czas mieszając. Na końcu dodaję
proszek do pieczenia. Za pomocą szprycy cukierniczej wyciskam małe ptysie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piekę w tem 200 stopni przez 20 min i czekam aż przestygną. Przecinam na pół i napełniam szprycą kremem. Układam na talerz i delikatnie oprószam
cukrem pudrem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu