Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne skarby - bakalie w roli głównej"Zdjęcie nadesłane na konkursCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1.5 szklanki mąki pszennej1 szklanka mleka1 jajo1/4 szklanki oleju2 łyżki kakao0.5 łyżeczki sody1 łyżeczka proszku do pieczenia0.5 szklanki cukrutrzcinowego2 łyżki startej skórki pomarańczowejLukier biały:1 białko1 szklanka cukru pudru1 łyżka soku z pomarańczyDodatki:100 gram skórki pomarańczowejpapierowe foremki do muffinek /12 szt/Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczową - sposób przygotowania: Wymieszać w misce mokre składniki dodać do nich suche oraz 2 łyżki otartej skórki z 1 pomarańczy. Wszystko mieszać, nie miksować, mają zostać w cieście grudki. Ciastem napełnić papierowe foremki, tak do 1/2 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 20 minut. Zrobić lukier ucierając białko z przesianym cukru pudrem, na końcu dodać sok wyciśnięty z pomarańczy. Upieczone babeczki, posmarować lukrem i posypać skórką pomarańczową.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu