ßßß Cookit - przepis na Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczową

Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczową

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne skarby - bakalie w roli głównej"
Zdjęcie nadesłane na konkurs
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1.5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka mleka
1 jajo
1/4 szklanki oleju
2 łyżki kakao
0.5 łyżeczki sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
0.5 szklanki cukru
trzcinowego
2 łyżki startej skórki pomarańczowej
Lukier biały:
1 białko
1 szklanka cukru pudru
1 łyżka soku z pomarańczy
Dodatki:
100 gram skórki pomarańczowej
papierowe foremki do muffinek /12 szt/
Babeczki czekoladowe ze skórką pomarańczową - sposób przygotowania: Wymieszać w misce mokre składniki dodać do nich suche oraz 2 łyżki otartej skórki z 1 pomarańczy. Wszystko mieszać, nie miksować, mają zostać w cieście grudki. Ciastem napełnić papierowe foremki, tak do 1/2 wysokości. Wstawić do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec 20 minut. Zrobić lukier ucierając białko z przesianym cukru pudrem, na końcu dodać sok wyciśnięty z pomarańczy. Upieczone babeczki, posmarować lukrem i posypać skórką pomarańczową.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343360/babeczki czekoladowe ze skorka pomaranczowa/p