Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Anna WrońskaFot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja GazetaPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia polskaŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 łyżeczki oleju sezamowego5 dag migdałów1 suszona papryczka chili25 dag pokrojonej zielonej fasolki szparagowej35 dag brokułów35 dag pokrojonych liści pekińskiej kapusty1 łyżka wytrawnego sherrysok z 1 cytrynysól do smakuSałatka z brokułów i zielonej fasoli na ciepło - sposób przygotowania: Migdały sparz i obierz. Połowę z nich przekrój na połówki, połowę zmiel lub bardzo drobno posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej olej. Podsmaż (2 minuty) połówki migdałów oraz chili. Potem wyjmij i wyrzuć chili, dodaj warzywa i smaż przez 3-4 minuty. Wymieszaj sherry i sok z cytryny, dodaj łyżkę wody. Warzywa polej sosem i posyp zmielonymi migdałami. Podgrzewaj jeszcze przez minutę na małym ogniu.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu