ßßß Cookit - przepis na Sałatka z brokułów i zielonej fasoli na ciepło

Sałatka z brokułów i zielonej fasoli na ciepło

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Anna Wrońska
Fot. Arkadiusz Ścichocki / Agencja Gazeta
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia polska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
2 łyżeczki oleju sezamowego
5 dag migdałów
1 suszona papryczka chili
25 dag pokrojonej zielonej fasolki szparagowej
35 dag brokułów
35 dag pokrojonych liści pekińskiej kapusty
1 łyżka wytrawnego sherry
sok z 1 cytryny
sól do smaku
Sałatka z brokułów i zielonej fasoli na ciepło - sposób przygotowania: Migdały sparz i obierz. Połowę z nich przekrój na połówki, połowę zmiel lub bardzo drobno posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej olej. Podsmaż (2 minuty) połówki migdałów oraz chili. Potem wyjmij i wyrzuć chili, dodaj warzywa i smaż przez 3-4 minuty. Wymieszaj sherry i sok z cytryny, dodaj łyżkę wody. Warzywa polej sosem i posyp zmielonymi migdałami. Podgrzewaj jeszcze przez minutę na małym ogniu.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174940401/salatka z brokulow i zielonej fasoli na cieplo/p