Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Tomek WoźniakFot. Marcin KlabanPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia rosyjskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)400 g miękkiego twarogu150 g cukru2 jajka2 garści bakaliisuszonych moreliżurawin i śliwek oraz daktylimigdałów i orzechów makadamia i nerkowców1 łyżeczka esencji waniliowejskórka otarta z 1 pomarańczydo posypania biała i ciemna czekoladaPascha na szybko - sposób przygotowania: Twaróg ucieramy z cukrem i jajkiem na gładką masę. Dodajemy posiekane bakalie oraz esencję waniliową i skórkę pomarańczową. Przekładamy masę twarogową do miseczek i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Posypujemy startą czekoladą i podajemy. *Rada Tomka: Wiórki czekoladowe możecie zrobić, ścierając nożem tabliczkę czekolady po całej długości. Wyjdą takie fajne, zakręcone, cieniutkie rurki, które będą ozdobą każdego deseru.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu