ßßß Cookit - przepis na Pascha na szybko

Pascha na szybko

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Tomek Woźniak
Fot. Marcin Klaban
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia rosyjska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
400 g miękkiego twarogu
150 g cukru
2 jajka
2 garści bakalii suszonych moreli
żurawin i śliwek oraz daktyli
migdałów i orzechów makadamia i nerkowców
1 łyżeczka esencji waniliowej
skórka otarta z 1 pomarańczy
do posypania biała i ciemna czekolada
Pascha na szybko - sposób przygotowania: Twaróg ucieramy z cukrem i jajkiem na gładką masę. Dodajemy posiekane bakalie oraz esencję waniliową i skórkę pomarańczową. Przekładamy masę twarogową do miseczek i wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Posypujemy startą czekoladą i podajemy. *Rada Tomka: Wiórki czekoladowe możecie zrobić, ścierając nożem tabliczkę czekolady po całej długości. Wyjdą takie fajne, zakręcone, cieniutkie rurki, które będą ozdobą każdego deseru.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174939913/pascha na szybko/p