ßßß Cookit - przepis na Fondant czekoladowy

Fondant czekoladowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor ugotuj.to
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (19 głosów)
Fondant czekoladowy - składniki:
2 tabliczki ciemnej czekolady (75% kakao)
2 jajka
2 łyżeczki cukru
2 łyżki masła
Fondant czekoladowy - sposób przygotowania: 1. Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Odłóż 4 kostki - przydadzą się później. Kiedy czekolada się roztopi dodaj cukier i wymieszaj. Kiedy czekolada trochę ostygnie dodaj żółtka i ubite białka.
2. Przygotuj naczynia do zapiekania. Możesz użyć kokilek do sufletów. Wysmaruj je masłem i wlej czekoladową masę.
3. Rozgrzej piekarnik do 200oC. W każdej z porcji zanurz po dwie kostki czekolady i odstaw na 15 minut by się schłodziły. Następnie wstaw do piekarnika.
4. Piecz maksimum 10 minut. W tym czasie deser wyrośnie. Po wyciągnięciu odstaw jeszcze na 3 minuty.
5. Odwróć foremki na talerzu i podawaj natychmiast!
Święta z Kurtem Schellerem: Fondant czekoladowy z korzennymi śliwkami
, jak by się wydawało. To, jak przygotować czekoladowy fondant z korzennymi śliwkami pokazuje mistrz kulinarny Kurt Scheller . Fondant czekoladowy z korzennymi śliwkami Składniki: 200 g masła 200 g ciemnej czekolady 3 jajka 2 żółtka 4 łyżki cukru (najlepiej aromatyzowanego laska wanilii) Na
Afrodyzjak na widelcu
ulega strawieniu. Fondant czekoladowy - ciastko z płynną czekoladą Składniki: 200 g ciemnej czekolady (75% kakao) 2 jajka 2 łyżeczki cukru 2 łyżki masła Czekoladę stop w kąpieli wodnej. Odłóż 4 kostki - przydadzą się później. Kiedy czekolada się roztopi dodaj cukier i wymieszaj. Kiedy
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18288631/fondant+czekoladowy/p