Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor ugotuj.to
Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (19 głosów)Fondant
czekoladowy - składniki:2 tabliczki ciemnej
czekolady (75%
kakao)2
jajka2 łyżeczki
cukru2 łyżki
masłaFondant
czekoladowy - sposób przygotowania: 1.
Czekoladę stop w kąpieli
wodnej. Odłóż 4 kostki - przydadzą się później. Kiedy
czekolada się roztopi dodaj
cukier i wymieszaj. Kiedy
czekolada trochę ostygnie dodaj
żółtka i ubite
białka.2. Przygotuj naczynia do zapiekania. Możesz użyć kokilek do sufletów. Wysmaruj je
masłem i wlej
czekoladową masę.3. Rozgrzej piekarnik do 200oC. W każdej z porcji zanurz po dwie kostki
czekolady i odstaw na 15 minut by się schłodziły. Następnie wstaw do piekarnika.4. Piecz maksimum 10 minut. W tym czasie deser wyrośnie. Po wyciągnięciu odstaw jeszcze na 3 minuty.5. Odwróć foremki na talerzu i podawaj natychmiast!Święta z Kurtem Schellerem: Fondant
czekoladowy z korzennymi
śliwkami, jak by się wydawało. To, jak przygotować
czekoladowy fondant z korzennymi
śliwkami pokazuje mistrz kulinarny Kurt Scheller . Fondant
czekoladowy z korzennymi
śliwkami Składniki: 200 g
masła 200 g ciemnej
czekolady 3
jajka 2
żółtka 4 łyżki
cukru (najlepiej aromatyzowanego
laska wanilii) NaAfrodyzjak na widelcu
ulega strawieniu. Fondant
czekoladowy -
ciastko z płynną
czekoladą Składniki: 200 g ciemnej
czekolady (75%
kakao) 2
jajka 2 łyżeczki
cukru 2 łyżki
masła Czekoladę stop w kąpieli
wodnej. Odłóż 4 kostki - przydadzą się później. Kiedy
czekolada się roztopi dodaj
cukier i wymieszaj. KiedyPączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu