ßßß Cookit - przepis na Tosty z chleba flisackiego na zakwasie

Tosty z chleba flisackiego na zakwasie

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Jerzy Nogal
Fot: Jacek Marczewski
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia polska
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
musztarda kremska
ser bursztyn
szynka parmeńska
jajka
Tosty z chleba flisackiego na zakwasie - sposób przygotowania: Kromki chleba smarujemy masłem, grillujemy z jednej strony, odwracamy. Przypieczoną stronę jeszcze raz smarujemy masłem, potem musztardą kremską, kładziemy plastry sera bursztyn i szynki parmeńskiej lub innej długodojrzewającej. Przykrywamy świeżymi kromkami i grillujemy, aż chleb się zrumieni, a ser rozpuści. Smażymy jajka sadzone. Posypujemy kanapki ulubionymi ziołami, przykrywamy jajkiem sadzonym. Oczywiście jeśli nie macie chleba flisackiego pod ręką, nie przejmujcie się - może być zwykły razowy. Zamiast szynki możecie użyć anchois lub wędzonych sardynek z puszki.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174603392/tosty z chleba flisackiego na zakwasie/p