Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor greendragonflyCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: kuchnia węgierskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (9 głosów)2
cebule5 średnich
pomidorów50-60 dag
kiełbasy50-60 dag
pieczarek4 duże
papryki1
ogóreksólpieprzpapryka słodka w proszku
bazylia w proszku
oliwa z oliwek do smażeniaLeczo - wyśmienite - sposób przygotowania:
Cebulę,
pieczarki i
kiełbasę kroimy w kosteczkę, podsmażamy na
oliwie. Przerzucamy podsmażone składniki do dużego garnka, dodajemy obrane i pokrojone na małe części
pomidory i
ogórka. Na końcu dodajemy pokrojone w kostkę
papryki i gotujemy wszystko razem do momentu, aż
papryka będzie miękka (ale nie rozgotowana, ponieważ wtedy odejdzie z niej skórka). Dodajemy wtedy też
sól,
pieprz,
bazylię i
paprykę słodką do smaku. SMACZNEGO!!!Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu