Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.
Fot. zetaCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)50 dag
bobu (może być mrożony)2 łyżki czarnych
oliwek bez pestek2 strąki
czerwonej papryki z
oliwnej zalewy
cebulapo 2 łyżki jasnego
sosu sojowego i
soku z cytrynygarść
rukoli2-3 ząbki
czosnku3 łyżki
oliwyświeży lub suszony cząber
sólpieprzSałatka z
bobu z
oliwkami - sposób przygotowania: Umyty
bób wrzucić do wrzącej osolonej
wody i gotować ok. 15 min (mrożony trochę krócej), po czym odcedzić, wystudzić i obrać z łupinek.
Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w cienkie paski.
Rukolę wypłukać, osuszyć.
Cebulę pokroić w cienkie piórka.
Oliwki poprzekrawać na połówki. Wymieszać przygotowane składniki, oprószyć cząbrem (najlepiej, by były to świeże posiekane listki), polać
sosem sojowym wymieszanym z
oliwą,
sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę
czosnkiem. Jeśli trzeba, doprawić
sałatkę do smaku
solą i
pieprzem.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu