ßßß Cookit - przepis na Sałatka z bobu z oliwkami

Sałatka z bobu z oliwkami

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor red.
Fot. zeta
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
50 dag bobu (może być mrożony)
2 łyżki czarnych oliwek bez pestek
2 strąki czerwonej papryki z oliwnej zalewy cebula
po 2 łyżki jasnego sosu sojowego i soku z cytryny
garść rukoli
2-3 ząbki czosnku
3 łyżki oliwy
świeży lub suszony cząber
sól
pieprz
Sałatka z bobu z oliwkami - sposób przygotowania: Umyty bób wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować ok. 15 min (mrożony trochę krócej), po czym odcedzić, wystudzić i obrać z łupinek. Paprykę osączyć z zalewy, pokroić w cienkie paski. Rukolę wypłukać, osuszyć. Cebulę pokroić w cienkie piórka. Oliwki poprzekrawać na połówki. Wymieszać przygotowane składniki, oprószyć cząbrem (najlepiej, by były to świeże posiekane listki), polać sosem sojowym wymieszanym z oliwą, sokiem z cytryny i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Jeśli trzeba, doprawić sałatkę do smaku solą i pieprzem.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/164281672/salatka z bobu z oliwkami/p