Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor red.
Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Lekko czerstwy podłużny bochenek
chlebasłoiczek
musztardy z ziarnkami
gorczycy10 dag
szynki miodowej10 dag
sera tylżyckiego w cienkich plastrachłyżka zmielonej
gorczycy5 dag
masła2 łyżki
oliwyMinisandwicze z
serem,
szynką i
gorczycą - sposób przygotowania:
Chleb pokroić wzdłuż na parzystą liczbę cienkich kromek, posmarować je
musztardą. Na połowie kromek ułożyć plasterki
szynki i
sera, posypać je mieloną
gorczycą i przykryć pozostałymi kromkami. Okrągłymi foremkami o średnicy ok. 5 cm wyciąć z każdej kanapki krążki. Następnie partiami zrumienić je z obu stron na rozgrzanym na dużej patelni
maśle wymieszanym z
oliwą. Podawać na gorąco. Jako dodatek pasują
warzywa i owoce z marynaty.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu