Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor smakujmy.plCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Murzynek serowy - składniki:Ciasto:2 szklanki cukru2 szklanki mąki250 g margaryny4 jajka8 łyżek wody3 łyżki kakao2 łyżeczki proszku do pieczeniaMasa serowa:1 szklanka cukru500 g białego półtłustego sera3 jajka1 łyżka kaszy manny1 łyżeczka proszku do pieczeniaMurzynek serowy - sposób przygotowania: Ciasto: Margarynę, cukier, kakao i wodę połączyć, mieszając zagotować. Odlać 1/2 szklanki na polewę, resztę ostudzić. Do ostudzonej masy dodać mąkę, jajka, proszek i zmiksować na jednolitą masę. Masa serowa: Ser zemleć. Jajka zmiksować z cukrem. Dodawać po łyżce sera, na końcu kaszę i proszek do pieczenia. Połowę ciasta wylać do natłuszczonej formy. Na nią wylać masę serową i resztę ciasta. Piec ok. 60 min w temp 180 st. C. Po upieczeniu polać polewą.Łatwy przepis na "murzynka" z dodatkiem wiśniPączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu