Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor dyrdymalki
Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia polskaIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)
Malibu domowe - składniki:1
orzech kokosowy0.5 litra
wódki1 puszka
mleka kokosowegoMalibu domowe - sposób przygotowania:
Orzech rozłupać, wybrać z niego miąższ i bardzo drobno zmiksować. Wiórki przełożyć do słoika i zalać 250 ml
wódki. Słoik zakręcić i wstawić do lodówki ( u mnie stał 7 dni). Po tym okresie przełożyć wiórki na sitko i odcedzić je dokładnie do miski, ja dolałam trochę
wódki i dokładnie ją odsączyłam przez sitko wraz ze smakiem wiórek. Do płynu dodać
mleko kokosowe, 250 ml
wódki i dokładnie wymieszać. Przelać całość do butelki wymieszać. Odstawić na 24 h i pić z
lodem lub schłodzone.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu