To danie to urozmaicona wersja kotleta z kurczaka. Czasochłonna ale bardziej wykwintna. Nadzienie pieczarkowe dzięki dodatkowi serka topionego jest kremowe i delikatne. Taki filet z powodzeniem możemy podać na eleganckim przyjęciu.Składniki:2 filety z kurczaka300 g pieczarek50 g serka topionego (najlepiej kremowy maasdamer)1/2 małej cebuliząbek czosnku1 duża kulka mozarellikilka kolorowych pomidorków koktailowych (lub zwykły pomidor)sólpieprzsłodka i ostra papryka3 łyżki olejuMięso pokroić na płaty, posolić, posypać pieprzem i papryką i obsmażyć z obu stron na złoto. Blaszkę do pieczenia mięsa lub naczynie żaroodporne nasmarować tłuszczem i ułożyć mięso. Pieczarki zetrzeć, cebulę posiekać, wrzucić na rozgrzany tłuszcz i usmażyć. Przyprawić, dodać starty czosnek i serek topiony, dokładnie wymieszać. Przestudzić i rozłożyć na filetach. Mozarellę i pomidory pokroić w plastry. Na pieczarkach ułożyć ser a następnie plasterki pomidorków. Piec zapiec w piekarniku w 200*C na złoto.