Wykonanie
Share the post "Chińskie
jajka herbaciane nadziewane guacamole / Guacamole deviled Chinese tea eggs"Dziś przedstawiam typowy przykład kuchni fusionChińskie
jajka herbaciane nadziewane guacamole z dojrzałego
awokado i
pomidorów, podane z aromatyczną
kolendrą. Połączenie niebanalne, jednak bardzo smaczne. Polecam!Scroll down for recipe in English(16 połówek)Składniki:8 jaj przygotowanych zgodnie z tym przepisem1/2 dużego i dojrzałego
awokadosok z 1/2
limonki (około łyżki)1 łyżka
oleju rzepakowegochlust pikantnego sosu (np.
tabasco), do smaku1/2 dużego
pomidora lub 3
pomidorki koktajlowe, pokrojone w kostkę1 łyżka posiekanych listków
kolendry, plus kilka dodatkowych do podania1/2 łyżki
jogurtu naturalnegosól i
pieprz do smakuPrzygotowanie:Przygotowane
jajka obierz ze skorupek i przekrój na połówki. Delikatnie wyjmij
żółtka i umieść je w pojemniku blendera wraz z
awokado,
sokiem z limonki,
olejem,
jogurtem i
tabasco. Miksuj do uzyskania w miarę gładkiej masy. Możesz też zwyczajnie rozgnieść wszystkie składniki w miseczce za pomocą widelca.Do tak przygotowanej masy dodaj
pomidory i
kolendrę, dopraw
solą i
pieprzem i wymieszaj.Nafaszeruj
jajka przygotowaną masą, udekoruj listkami
kolendry i podawaj natychmiast (pamiętaj, że
awokado z biegiem czasu ciemnieje).Smacznego!

English versionGuacamole deviled Chinese tea eggs(16 halves)Ingredients:8 eggs prepared eggs from this recipe1/2 large
avocadojuice of 1/2 lime (a tablespoon)1 tablespoon canola oildash of hot sauce1/2 big tomato or 3 cherry tomatoes, minced1 tablespoon cilantro, minced, plus
more for garnish1/2 tablespoon plain
yogurtsalt and pepper to tastePreparation:Peel the cooled eggs and cut in half. Put the yolks into the bowl of a food processor, blender, or bowl. Add the
avocado, lime juice, oil,
yogurt and hot sauce. Pulse until smooth, or
mash with a fork.Stir in the tomatoes and cilantro, and season with salt and pepper.Spoon the filing into the whites and garnish with extra cilantro.
Serve immediately.Enjoy!

Share the post "Chińskie
jajka herbaciane nadziewane guacamole / Guacamole deviled Chinese tea eggs"



