Wykonanie
Zupa brokułowa z dodatkiem
serka topionego smakuje nawet niejednemu niejadkowi. Często ja przygotowuję ze względu na to że jest lubiana i na prostotę jej przygotowania. A poza tym samo zdrowie, więc na stałe weszła do kanonu naszych ulubionych dań. Polecam.
SKŁADNIKI :1 świeży
brokuł1
marchew1
pietruszka1/2 białej części
porakawałek
selera3-4
ziemniaki1
kostka rosołowa1 łyżka
masła naturalnego
sól,
pieprz, odrobina
magi do smaku100 g
serka topionego, kremowego2 litry
wodyPRZYGOTOWANIE :Warzywa obieramy, kroimy w kostkę,
brokuł dzielimy na małe różyczki. Przekładamy wszystko do garnka (oprócz
brokuła ) i podpiekamy na
maśle, Wlewamy
wodę, dodajemy
kostkę rosołową i gotujemy około 20 minut. Kiedy jarzyny zmiękną dodajmy
brokuł oraz
serek pokrojony na kawałki, delikatnie mieszamy, aż
serem się rozpuści. Na koniec doprawiamy zupę do smaku. Zupa wyszła pyszna i lekko kremowa.