Wykonanie
12 lutego 2015Składniki:(Na ok 3l. zupy)1 średni
brokuł ( 0,5kg)4
ziemniaki2
marchewki1
pietruszka1/4 bulwy
selera1
cebula1 puszka
groszku konserwowego(400g.)200g.
sera topionego kremowego( 2 bloczki)1 łyżka
masła 82%1 łyżka
soli czosnkowejpieprzjogurt naturalny
Przygotowanie:Wszystkie warzywa oczyścić (obrać),umyć, pokroić na mniejsze kawałki.Przełożyć do garnka pomijając
groszek konserwowy.Zalać
wodą 5 cm. ponad warzywa.Ugotować na pół miękko , po tym czasie dodać
serki topione , gotować razem do miękkości warzyw.Przed końcem dołożyć 1/2 puszki
groszku konserwowego , zupę doprawić , zmiksować na gładki krem.Podzielić na porcję , wierzch polać
jogurtem naturalnym oraz posypać
groszkiem.SmacznegoPost navigation← Syta , zdrowa i jednocześnie bardzo smaczna
sałatka na obiad lub kolację.Obowiązkowa przekąska podczas tłustego czwartku w moim domu. Jako dziecko potrafiłam zjeść całą miskę na raz i czekałam zawszę na nie z niecierpliwością :) →