ßßß
Cookit - przepis na Leczo z patisona.
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Leczo z patisona.
Składniki
Patisony
Olej
Pieczarki
Papryka czerwona
Pomidor
Sól
Pieprz
Cebula
Kiełbasa
Koncentrat pomidorowy
Boczek
Wykonanie
Leczo z
patisona
jest równie smaczne, jak zwykle leczo .
Patison
w smaku przypomina
kabaczka
, czy
cukinię
, jest tylko twardszy i nie rozgotowuje się.
Potrzebne składniki:
patison
olej
4
pieczarki
1
papryka czerwona
2
pomidory
sól
,
pieprz
do smaku
cebula
2
kiełbasy
koncentrat pomidorowy
- 2 łyżeczki20 dag
boczku
parzonego wędzonegoSposób wykonania:
Boczek
parzony kroimy w kostkę, przesmażamy na
oleju
razem z
cebulą
. Solimy i
pieprzymy
do smaku. Dodajemy pokrojone w talarki
pieczarki
, dusimy. Następnie przesypujemy do większego garnka.Na powstałym tłuszczu przesmażamy
kiełbasy
pokrojone w kostkę. Dodajemy do reszty.Dorzucamy pokrojone w kostkę
pomidory
, 2 łyżeczki
koncentratu pomidorowego
i
czerwoną paprykę
.
Patisona
obieramy, kroimy w kostkę. Całość dusimy aż do miękkości pozostałych składników.Smacznego !
Źródło:
http://www.paulinakwiatkowska.pl/2013/09/leczo-z-patisona.html
Przepisy powiązane
Od kuchni..Leczo z patisonem
Sos myśliwski.
Leczo/Bigos Z Cukinii
Leczo z cukini
Leczo z kiełbasą
Składniki powiązane (0)