ßßß Cookit - przepis na Leczo z patisona.

Leczo z patisona.

nazwa

Wykonanie

Leczo z patisona jest równie smaczne, jak zwykle leczo . Patison w smaku przypomina kabaczka, czy cukinię, jest tylko twardszy i nie rozgotowuje się.
Potrzebne składniki:
patison
olej
4 pieczarki
1 papryka czerwona
2 pomidory
sól, pieprz do smaku
cebula
2 kiełbasy
koncentrat pomidorowy - 2 łyżeczki
20 dag boczku parzonego wędzonego
Sposób wykonania:
Boczek parzony kroimy w kostkę, przesmażamy na oleju razem z cebulą. Solimy i pieprzymy do smaku. Dodajemy pokrojone w talarki pieczarki, dusimy. Następnie przesypujemy do większego garnka.
Na powstałym tłuszczu przesmażamy kiełbasy pokrojone w kostkę. Dodajemy do reszty.
Dorzucamy pokrojone w kostkę pomidory, 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego i czerwoną paprykę.
Patisona obieramy, kroimy w kostkę. Całość dusimy aż do miękkości pozostałych składników.
Smacznego !
Źródło:http://www.paulinakwiatkowska.pl/2013/09/leczo-z-patisona.html