Wykonanie
Leczo to świetna propozycja na treściwy obiad czy kolację. Uwielbiam jego smak, który przypomina mi lato. A do tego jest bardzo łatwy w przygotowaniu. Zapraszam!
SKŁADNIKI:- 0,5 kg
kiełbasy- duża
cukinia- kilka kolorowych
papryk (dałam 4 małe żółte, 1 czerwona, 1 zieloną)- 2
pomidory- kilka
pieczarek- duża
cebula- 3 łyżki
koncentratu pomidorowego- 3 łyżki
keczupu-
sól i
pieprz- troszkę
olejuPRZYGOTOWANIE:Wszystko robimy na dużej patelni o dość wysokich brzegach.
Kiełbasę kroimy na półksiężyce,
pieczarki,
cebulę,
papryki,
pomidory i
cukinię na mniejsze części.Na
oleju podsmażamy
kiełbasę. Odsączamy ją na talerzyk, a na pozostałym po niej tłuszczu podsmażamy lekko
pieczarki z
cebulką. Gdy zaczną mięknąć dorzucamy
papryki, a za 3 minuty
pomidory. Po kilku minutach na patelnię dodajemy
kiełbaskę i
cukinię. Dusimy. Gdy
cukinia zacznie się rozpadać dodajemy koncentrat i
keczup. Dusimy jeszcze parę minut i przyprawiamy wg gustu
solą i
pieprzem. Podajemy ze świeżym
pieczywem. Smacznego.