Wykonanie
Te
ciasteczka robiłam już dość dawno, jednam jakoś nie złożyło się, aby dodać szybciej przepis :)
Potrzebne składniki:3
jajka,
sól,aromat,
margaryna,
cukier puder,
kakao,
mąkaSposób wykonania:3
żółtka, pół kostki
margaryny, odrobinę aromatu, szklankę
mąki, 2/5 szklanki
cukru pudru i szczyptę
soli wkładamy do miski.Całość mieszamy, z połowy ciasta robimy białą kulę.Zawijamy w folię aluminiową i wkładamy do lodówki.Do drugiej połowy dosypujemy
kakao.Wyrabiamy ciasto, tworząc kulkę.Zawiajmy w folię i wstawiamy do lodówki.Po ok. 30 minutach oba ciasta rozwałkowujemy, aby miały podobną wielkość o grubości ok. 7 mm.Białe ciasto smarujemy
białkiem.Nakładamy jedno na drugie i ponownie smarujemy
białkiem.Zwijamy dość ciasno w roladę.Zawijamy w folię i wkładay do lodówki na ok. 2 h.Kroimy
ostrym nożem ok. 1 cm, pieczemy 20 min. w 180 st.Smacznego!