Ciasto przygotowane było na sobotnie grzeszenie ;-) łatwe ciasto jogurtowe z brzoskwiniamiSkładniki:250 g margaryny (kostka)16 g cukru waniliowego (ja mam swój własny nie używam sklepowego)200 g cukru pudru6 jajek350 g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżki kakao5 łyżek jogurtu naturalnegopuszka brzoskwińszczypta soliforma 23 , 5 * 36 cmPrzygotowanie:Margarynę (w temperaturze pokojowej) ucieramy z cukrem waniliowym na średnich obrotach miksera, na gładką masę. Następnie stopniowo dodajemy żółtka i cukier puder. Na koniec do masy dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Bierzemy drugą miskę (lub jak u mnie szybko myjemy tą co mamy w niej masę) . Ubijamy białka na sztywną pianę (dodajemy szczyptę soli żeby szybciej poszło). pianę mieszamy z masą (trzeba to robić ręcznie. Szykujemy sobie sporą formę wyłożoną papierem do wypieków, Wylewamy połowę masy. Drugą miksujemy z kakao i jogurtem. Na wierzch pierwszej masy (jasnej) kładziemy pokrojone brzoskwinie, na to wylewamy masę kakaową . Pieczemy 50 minut w temp. 180 st.