ßßß Cookit - przepis na Czekoladowe ciasto z polskimi brzoskwiniami

Czekoladowe ciasto z polskimi brzoskwiniami

nazwa

Wykonanie

Na średnią blachę:
300g margaryny
4 jajka
3 łyżeczki proszku do pieczenia
300 g mąki
30 dag cukru (zmielić na cukier puder)
cukier waniliowy
2 łyżki mleka
esencja waniliowa
5 łyżek kakao
brzoskwinie około 10 -13 sztuk
Wykonanie:
Margarynę ucieramy z cukrem na puch, około 10 minut, dodajemy 1 jajko i 3 łyżki mąki, ucieramy, następnie znów jajko i mąkę, i tak ciągle do skończenia się składników. Pod sam koniec dodajemy kakao i mleko. Ciasto wylewamy na blaszkę układamy pokrojone w ćwiartki brzoskwinie.
Pieczemy temp. 200 stopni C czas 50- 60 minut, po nakłuciu patyczkiem (np. takim do szaszłyków), patyczek ma być słuchy.
Ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy minimum godzinę. Ciasto możecie podawać np. posypane cukrem pudrem lub kakao.
Pyszne ciasto na jesienne wieczory, z najbardziej chyba soczystymi brzoskwiniami.
Gorąco polecam!
Buziaczki!
Smacznego!
Źródło:http://smykwkuchni.blogspot.com/2013/10/czekoladowe-ciasto-z-polskimi.html