Wykonanie
Będąc w Bydgoszczy zakupiłam blachę, a wraz z nią 2 ciasta. Postanowiłam zrobić Wadowickie Kremówki Papieskie. Mimo, że w proszku wyszły pyszne ;)
Potrzebne składniki:tłuszcz,4
jajka,
mleko,
woda,
cukier,
sok z cytrynySposób wykonania:Wbijamy 4
jajka.Miksujemy je robotem.Musi zrobić się biała gęsta masa.Dodajemy mieszankę do ciasta.Znów miksujemy.Wylewamy na blachę. Pieczemy 30 min. w 180 st.Wlewamy do garnka szklankę
mleka.Dodajemy mieszankę do kremu.Całość dokładnie mieszamy.3 szklanki
mleka zagotowujemy.Dolewamy proszek .Intensywnie mieszamy, pozostawiamy do ostygnięcia.
Biszkopt zostawiamy do ostygnięcia.Do 3/4 szklanki wsypujemy łyżkę
cukru.Wciskamy sok z 1/2
cytryny.Przekrawamy
biszkopt na pół.Do masy wrzucamy kostkę tłuszczu.Miksujemy.Polewamy ciasto
wodą z
cytryną i
cukrem.Nakładamy masę.Przykrywamy
biszkoptem.Posypujemy
cukrem pudrem.Smacznego !