Wykonanie
« Powrót  Flan
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 10 sztuk
mleko 1 litrów
cukier 400 gramów
woda 6 łyżek stołowych
sok z cytryny 1 łyżek deserowychWykonanie:
Wodę,
sok z cytryny i 1/4
cukru podgrzewać na patelni, mieszając, aż
cukier się skarmelizuje.
jajka utrzeć z pozostałym
cukrem i powoli połączyć z podgrzanym
mlekiem, dokładnie wymieszać. Do małych foremek lub miseczek wlać na dno karmel i napełnić masą
mleczno-jajeczną. Miseczki przykryć folią, ustawić na blasze wypełnionej
wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na ok. 45 minut. Gotowy flan wyłożyć na talerzyki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia HiszpańskaKomentarze:Autor:
kasiaData: 2009-02-09obawiam sie ze to cos w stylu creme brule, ktore bylo OKROPNE! kiedys z chlopakiem zrobilismy - spodziewalismy sie czegos lepszego ;)Autor: elunia8762Data: 2008-12-22:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: