ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegojajka 10 sztukmleko 1 litrówcukier 400 gramówwoda 6 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek deserowychWykonanie:Wodę, sok z cytryny i 1/4 cukru podgrzewać na patelni, mieszając, aż cukier się skarmelizuje.jajka utrzeć z pozostałym cukrem i powoli połączyć z podgrzanym mlekiem, dokładnie wymieszać. Do małych foremek lub miseczek wlać na dno karmel i napełnić masą mleczno-jajeczną. Miseczki przykryć folią, ustawić na blasze wypełnionej wodą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni na ok. 45 minut. Gotowy flan wyłożyć na talerzyki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia HiszpańskaKomentarze:Autor: kasiaData: 2009-02-09obawiam sie ze to cos w stylu creme brule, ktore bylo OKROPNE! kiedys z chlopakiem zrobilismy - spodziewalismy sie czegos lepszego ;)Autor: elunia8762Data: 2008-12-22:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: