Wykonanie
Dziś z racji tego, że urosła mi na działce pierwsza
cukinia postanowiłam zrobić leczo :)
![](/Data/Images/www.paulinakwiatkowska.pl\2012_slash_08_slash_leczo-z-cukini-przysmak-z-wegier/l/1538436158.JPG)
Potrzebne składniki:
Kiełbasa,
sól,
przyprawy,
papryka,
cebula,
kabaczek ,
pomidory,
pieczarki,
pieprz,
olej,
masłoSposób wykonania:
Pomidory parzymy gorącą
wodą, obieramy, kroimy na małe kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę.Smażymy na rozgrzanym
oleju.Wrzucamy do garnka.
Parówki kroimy na kawałki i smażymy.Z
pieczarkami robimy to samo.Pod koniec smażenia dodajemy łyżkę
masła.
Paprykę żółtą i czerwoną kroimy na małe kawałki.Do garnka dorzucamy
kiełbasę,
pomidory.Doprawiamy do smaku.
Kabaczka obieramy ze skóry, kroimy w kostkę.Do garnka dodajemy
papryki i
kabaczka.Mieszamy i gotujemy do czasu, aż
kabaczek będzie miękki.