ßßß Cookit - przepis na Krem cytrynowy

Krem cytrynowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor ritsu1
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia polska
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
Krem cytrynowy - składniki:
pojemnik serka homogenizowanego
2 żółtka
płaska łyżka masła
3 łyżki cukru pudru
skórka otarta z cytryny
1/2 łyżeczki esencji cytrynowej
kopiasta łyżeczka żelatyny
1/3 szklanki mleka
krążki cytryny i rurki waflowe do przybrania
Krem cytrynowy - sposób przygotowania: Masło z cukrem ucieramy na puch, dodajemy żółtka, skórkę otartą z cytryny. Gdy składniki dokładnie się połączą, dodajemy serek, rozpuszczoną w gorącym mleku żelatynę, całość mieszamy. Krem nakładamy do pucharków wstawiamy do lodówki. Przed podaniem przybieramy plasterkami cytryny, mocno zanurzonymi miałkim cukrze i rurkami waflowymi.
Cytrynowe delicje
, podawaj. Zobacz też przepis na biszkopt z kremem cytrynowym Deser z cytrynowym kremem mascarpone Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 250 g serka mascarpone 125 ml śmietanki kremówki 4 łyżki cukru pudru sok z 1 cytryny cukier puder i 1 zielone jabłko, do dekoracji Nagrzej piekarnik do 190
Na jeden kęs
pieczenia Krem cytrynowy : sok i skórka z 1 cytryny, 50 g masła, 100 g cukru pudru, 2 łyżki mleka, 1 łyżeczka żółtego barwnika spożywczego (niekoniecznie) Krem czekoladowy: 100 g czekolady deserowej, szklanka (220 ml) śmietany kremówki, 3-4 łyżki cukru pudru Robimy ciasto: masło ucieramy z cukrem i
Pyszne dodatki do lodów
Wiciejowska Krem cytrynowy, czyli lemon curd również pasuje do deserów. Możesz smarować nim ciasteczka lub np. stosować go jako nadzienie do tart i tartaletek. Sprawdzi się w deserach lodowo-owocowych (zobacz np. przepis na Owocowy raj ). Krem cytrynowy 1/2 szklanki soku z cytryny 1/2 kostki (100 g) masła
Wracają Trójmiejskie Warsztaty Kulinarne
i na zimno, czekoladowe, duże i małe....... Podczas zajęć uczestnicy przygotują m.in. czekoladową tartę na mące razowej z kasztanami i orzechami pekan, tartę z zapiekanym kremem cytrynowym, tartę z wytrawnym musem czekoladowym, tartę tatin na cieście francuskim z brzoskwiniami i imbirem
Tarty na okrągło
, odstaw do ostudzenia. Tarta cytrynowa z bezą Składniki: Na ciasto: 250 g mąki pszennej szczypta soli 125 g zimnego masła 1 łyżeczka cukru 1 żółtko Na krem cytrynowy : 2 duże cytryny, dokładnie umyte i osuszone 4 żółtka 125 g cukru 30 g mąki ziemniaczanej 75 g stopionego masła 200 ml wody na bezę: 5
Choinka do zjedzenia
lekkim, zimowym deserem. Sam krem ? prosty i orzeźwiający ? też warto mieć w lodówce. Można nim przełożyć ciasteczka, posmarować tosty, pokryć ciasto lub tort. Dzieci wyjadają go łyżkami, mrucząc z zadowolenia. W dodatku jest stuprocentowo naturalny. Biszkopty z kremem cytrynowym Biszkopty: 2 jajka
Desery z kremem
przełamuje słodycz kruchych ciasteczek. Zamiast cytryny, do ciasteczek i kremu możesz dodać również sok i skórkę z innych cytrusów, np. limonki, pomarańczy czy mandarynki. Ciasteczka maślane z kremem cytrynowym Składniki: 175 g masła 1/4 szklanki cukru pudru 1 szklanka mąki pszennej 1/4 szklanki mąki
Słodka Unia Europejska
płaszczykiem z rozwałkowanego marcepanu zagniecionego z barwnikiem. Dekorujemy według uznania. Cassatę możemy też oblać czekoladą i udekorować kandyzowanymi fiołkami - w tej wersji wygląda bardzo elegancko. Torcik filo z kremem cytrynowym 1 szklanka cukru 6 jajek 1 szklanka gruboziarnistej mąki (semoliny) lub
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18202538/krem+cytrynowy/p