« Nadziewane ślimaczki na ostroŚliwki w marcepanie »Sezon na cytrusy w pełni :)Na formę o wymiarach 25x30 cm:150 g masła3/4 szklanki cuykru1 opakowanie cukru waniliowego3/4 szklanki ciemnego kakao1 szklanka mąki1/2 łyżeczki sody oczyszczonejszczypta soli4 jajka150 g posiekanej czekolady1 kg mandarynekdowolona galaretkaMaslo rozpuścic, dodac cukier i wymieszac, aż się rozpuści. Zestawic z ognia i wystudzić. Mąkę wymieszac z kakao, sodą, solą i cukrem waniliowym. Wlać masło, wymieszac. Dodac roztrzepane jajka i wymieszać. Przełozyc do natłuszczonej foremki, piec w temperaturze 180°C ok. 20-30 minut. Po wystudzeniu wyłożyc obrane i podzielone na cząstki mandarynki i zalać dowolną galarteką.Przepis na podstawie: "Świat kobiety" nr 1/2016wtorek, 19 stycznia 2016, karto_flanapoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »