Wykonanie
Dziś zupka znów gotowana w ekspresowym tempie...kapuśniak...prosta zupka..ale inna niż zwykle...przypomniało mi się , jak dawno temu pewna starsza pani mówiła, że do kapuśniaku dodaje
śmietanę....mhm....byłam zdziwiona, bo nie słyszałam wcześniej, żeby tak ktoś robił....no i jakoś nawet nie myślałam wtedy, żeby spróbować takiej zupki...no, ale jak teraz ugotowałam kapuśniak..w
sumie zaczęłam już jeść i przypomniało mi się o tej
śmietanie..no i dodałam...no i
powiem wam, że smakowała mi taka zupka..50 dkg
kapusty kiszonejmarchewkaziemniakibulionlistek laurowy,
ziele angielskiemajeranekkmineksól,
pieprzBulion zagotować i dodać
przyprawy, obrane i pokrojone w kostkę
ziemniaki oraz
marchewkę.Kiedy warzywa będą miękkie dodać
kapustę .Na koniec dodać
śmietanę.Doprawić w razie potrzeby.