ßßß
 
            
         Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni, żeberka podzielić tak aby zmieściły się do garnka.
Ziemniaki obrać pokroić w kostkę, marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Boczek pokroić w kostkę i wytopić na patelni, żeberka podzielić tak aby zmieściły się do garnka. Wszystkie te składniki zalać wodą i gotować ok 25 - 30 min, aż wszystko zmięknie i utworzy się bulion z wędzonego mięsa. Następnie dodać liście laurowe i ziele angielskie. Na końcu dodać kapustę oraz sok z kiszonej kapusty. Gotować ok 10 - 15 min.SMACZNEGO !
Wszystkie te składniki zalać wodą i gotować ok 25 - 30 min, aż wszystko zmięknie i utworzy się bulion z wędzonego mięsa. Następnie dodać liście laurowe i ziele angielskie. Na końcu dodać kapustę oraz sok z kiszonej kapusty. Gotować ok 10 - 15 min.SMACZNEGO !