ßßß




***PĄCZKI "TRUSKAWKA W CZEKOLADZIE"/przepis własny/Składniki:45 g ekologicznej mąki pszennej graham10 g zmielonych migdałów ciętych bio10 g kakao w proszku1 jajkołyżka syropu truskawkowego1/3 łyżeczki proszku do pieczeniałyżeczka oliwy z oliwek bio extra virginszczypta soli65ml mocnej kawy arabiki (1/4 szklanki)2 kasztany jadalne bio2 figi ekologiczneDodatki:passiflorasos kakaowyekologiczny deser owsiany czekoladowyekologiczne raw banany suszonenapój żurawinowy bioPrzygotowanie:Żółtko połączyć z syropem, w drugim naczyniu białko ubić na sztywną pianę z odrobiną soli.Resztę składników połączyć, następnie dodać utarte żółtko, a na końcu ubitą pianę.Dodać drobno pokrojone figi i kasztany jadalne.Powstałą masę przelać do natłuszczonych foremek i piec około 4 minut.Uwaga: bardzo szybko się pieką!Następnie wyjąć, udekorować i zajadać póki ciepłe.Smacznego!***Wszystkie składniki wyróżnione pogrubioną czcionkązaopatrzyłam się w sklepie internetowym