Wykonanie
Ten przepis jest skierowany dla tych, którzy uwielbiają
szpinak pod każdą postacią. Ja lubię jeść na ostro.Polecam sajgonki, które są chrupiące a jednocześnie wilgotne w środku. Przepis mojego autorstwa.
Składniki: (25 sztuk)700 g
szpinaku mrożonegoser żółty lub pleśniowy jaki wolisz3 ząbki
czosnkusólpapier ryżowySposób przygotowania: Godzinę przed przygotowaniem wyjmij
papier ryżowy z zamrażarki i przykryj mokrą ściereczką.
Mrożony szpinak włóż do garnka i pozwól mu się lekko rozpuścić. Jak będzie lekko ciepły dorzuć kilka plastrów
sera żółtego,
czosnek,
sól. Całość wymieszaj. Konsystencja powinna być gęsta. Jeśli jest za rzadka dodaj więcej
sera. Na każdy kawałek pa pieru
ryżowego kładź cz ubatą łyżkę farszu i zwijaj w ruloniki. Smaż z obu stron, aż złapią kolor. Podawaj z
ryżem. Smacznego!