ßßß Cookit - przepis na Sajgonki ze szpinakiem

Sajgonki ze szpinakiem

nazwa

Wykonanie

Ten przepis jest skierowany dla tych, którzy uwielbiają szpinak pod każdą postacią. Ja lubię jeść na ostro.
Polecam sajgonki, które są chrupiące a jednocześnie wilgotne w środku. Przepis mojego autorstwa.
Składniki: (25 sztuk)
700 g szpinaku mrożonego
ser żółty lub pleśniowy jaki wolisz
3 ząbki czosnku
sól
papier ryżowy
Sposób przygotowania: Godzinę przed przygotowaniem wyjmij papier ryżowy z zamrażarki i przykryj mokrą ściereczką. Mrożony szpinak włóż do garnka i pozwól mu się lekko rozpuścić. Jak będzie lekko ciepły dorzuć kilka plastrów sera żółtego, czosnek, sól. Całość wymieszaj. Konsystencja powinna być gęsta. Jeśli jest za rzadka dodaj więcej sera. Na każdy kawałek pa pieru ryżowego kładź cz ubatą łyżkę farszu i zwijaj w ruloniki. Smaż z obu stron, aż złapią kolor. Podawaj z ryżem. Smacznego!
Źródło:http://barbaramariawkuchni.blogspot.com/2013/03/sajgonki-ze-szpinakiem.html