Wykonanie
Przepyszne
jajka, których przygotowanie zajmuje chwilę, ale efekt jest wyśmienity.
Absolutny hit od kilkunastu lat, polecam każdemu spróbować. Przepis pochodzi od mojej mamy.
Składniki: ( 8 porcji)4
jajka1 pęczek
koperku2-3 łyżki
majonezusól,
pieprzbułka tartamasło do smażeniaSposób przygotowania:Ugotuj
jajka na twardo, około 7 minut od zagotowania się
wody. Następnie włóż do miseczki z zimną
wodą. Nie obieraj ze skorupki! Przetnij
jajka wzdłuż na pół
ostrym nożem, delikatnie, żeby nie uszkodzić skorupki. Wyjmij łyżeczką
jajka ze skorupek i włóż masę do miski. Umyj
koperek, posiekaj i wrzuć do miski. Dodaj
majonez,
sól,
pieprz i delikatnie wymieszaj łyżką. Napełnij puste skorupki gotowym farszem. Przed samym podaniem, panieruj w
bułce tartej tylko od strony farszu i smaż na rozgrzanym
maśle, kilka minut, aż
jajka nabiorą złotego koloru. Smacznego!