ßßß Cookit - przepis na Duszona cielęcina z grzybami

Duszona cielęcina z grzybami

nazwa

Wykonanie

SKŁADNIKI:
500 g karczku cielęcego
40 g suszonych maślaków (lub 800 g pieczarek świeżych jeżeli to danie dla dzieci)
4 duże cebule
4 ząbki czosnku
1 liść laurowy
2 ziarenka ziela angielskiego
sól i pieprz do smaku
domowa mieszanka różnych przypraw do nacierania mięsa: suszony czosnek, kolendra, gorczyca, majeranek, tymianek, kozieradka (utrzeć w moździerzu)
1 litr bulionu warzywnego
2 łyżki oleju rzepakowego
PRZYGOTOWANIE:
Mięso natrzeć przyprawami i odstawić na godzinę do lodówki. Pokroić na kawałki jak do gulaszu.
Cebulę i czosnek drobno posiekać. Do misy multicookera wlać olej i nastawić program FRY VEGETABLES i czas 10 min. Zeszklić cebulkę, dodać mięso, grzyby i pozostałe przyprawy. Zalać bulionem i nastawić program STEW i czas 35 minut. Po upływie czasu wyłowić mięsko a wywar zmiksować na gładką konsystencję (tak powstanie nam ekstra sos).
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2015/12/duszona-cielecina-z-grzybami.html