ßßß Cookit - przepis na Opis wykonania :

Opis wykonania :

nazwa

Wykonanie

Pieczeń koperkowa
Kolejny przepis na pyszną pieczeń w sam raz na obiad lub kolację.
Składniki :
1 kg mięsa mielonego
szklanka bułki tartej
szklanka bulionu warzywnego
4 jajka
2 łyżki mąki krupczatki
3 łyżki posiekanego koperku
sól, pieprz
łyżka oleju
tłuszcz i bułka tarta do formy
1. Bułkę wsypujemy do miski, zalewamy zimnym bulionem, mieszamy i odstawiamy na kilka minut.
Do bułki dodajemy mięso, jajka, mąkę, koperek, sól i pieprz, mieszamy i dokładnie wyrabiamy.
2. Formę keksową smarujemy i oprószamy bułką, wkładamy mięso, wyrównujemy i polewamy olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na 30 minut po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 C i pieczemy kolejne 30 minut.
3. By pieczeń się nie kruszyła należy ją lekko ostudzić i dopiero kroić. Smacznego
Justyna L.
Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.
Podobne Przepisy
Źródło:http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/2013/04/pieczen-koperkowa.html