Wykonanie
Pieczeń koperkowaKolejny przepis na pyszną pieczeń w sam raz na obiad lub kolację.
Składniki :1 kg
mięsa mielonegoszklanka
bułki tartejszklanka
bulionu warzywnego4
jajka2 łyżki
mąki krupczatki3 łyżki posiekanego
koperkusól,
pieprzłyżka
olejutłuszcz i
bułka tarta do formy1.
Bułkę wsypujemy do miski, zalewamy zimnym
bulionem, mieszamy i odstawiamy na kilka minut.Do
bułki dodajemy
mięso,
jajka,
mąkę,
koperek,
sól i
pieprz, mieszamy i dokładnie wyrabiamy.2. Formę keksową smarujemy i oprószamy
bułką, wkładamy
mięso, wyrównujemy i polewamy
olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na 30 minut po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 C i pieczemy kolejne 30 minut.3. By pieczeń się nie kruszyła należy ją lekko ostudzić i dopiero kroić. Smacznego
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy