Wykonanie
Robiłam
cannelloni po raz pierwszy :) , ale wyszło wyśmienite zwłaszcza z dużym dodatkiem warzyw .Wszyscy wcinali ,aż uszy im się trzęsły , nawet mój mały niejadek :)
Składniki :1 opakowanie rurek
cannelloni1 duża
cebulaolej50 dag
mięsa mielonego2 ząbki
czosnku2 łyżki
koncentratu pomidorowego3
pomidory1
papryka czerwona1 mniejsza
cukiniasól,
pieprz20 dag
startego seraOpis wykonania :1 Rurki
cannelloni wrzucamy na osolony wrzątek, obgotowujemy tylko 2-3 minuty na małym ogniu , by rurki się nie odkształciły , a dały się przeciąć w poprzek na pół .
2.
Mięso podsmażamy na
oleju , dodajemy pokrojoną drobno
cebulę i
czosnek, wszystko przesmażamy.Dodajemy koncentrat ,
sól i
pieprz.dusimy wszystko ,aż
mięso będzie miękkie.
3.
Cukinię i
paprykę drobno kroimy w kostkę ,
pomidory sparzymy i obieramy ze skórki również kroimy w kostkę .
4. Rurki
makaronu przekrajmy w poprzek na pół, ustawiamy pionowo w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym .Napełniamy farszem mięsnym, pokrojone warzywa wykładamy na wierzch rurek posypujemy
sola i
pieprzem , przykrywamy folią aluminiową .Pieczemy w 190 C ok. 25 minut. Na sam koniec posypujemy
serem .
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy