Świetny pomysł na deser bez pieczenia!Składniki na masę kokosową:½ kostki masła½ kostki margaryny½ szklanki cukru pudru10 dag wiórków kokosowychsok z cytryny do smakuSkładniki na masę czekoladową:½ szklanki cukru½ szklanki wody3 łyżki kakao3 paczki herbatników szkolnych1 cukier waniliowyWykonanie masy kokosowej:Masło utrzeć z margaryną, dodać cukier puder, sok z cytryny do smaku i wiórki kokosowe. Dokładnie wyrobić masę i przenieść do lodówki.Wykonanie masy czekoladowej:Ciastka zmielić, dodać cukier z wanilią, kakao, wlać wodę i utrzeć do dokładnego połączenia się składników.Składanie rolady:Na foli spożywczej ułożyć prostokąt z masy kokosowej,a na niej prostokąt z masy czekoladowej (masy możemy rozwałkować zwilżonym wałkiem).Następnie zwinąć delikatnie w rulon, wstawić do lodówki na noc. Gdy rolada stwardnieje, kroić w grube plastry ostrym nożem.