Sernik ten piekłam w dużej formie, ciasto kruche wychodzi faktycznie bardzo kruche ale i też bardzo dobre w przepisie nie ma proszku do pieczenia jednak podczas wyrabiania dodałam pół łyżeczki. Piekłam w formie o wymiarach 41 cm x 25 cm.Składniki:ciasto300g mąki300g cukru pudru200g masła2 żółtkabrzoskwinie z zalewy najlepiej połówkimasa serowa1,20 kg sera białego zmielonego2 szklanki cukru pudru (dałam mniej i tak był ciut za słodki)250g masła9 jajeksok z 1 cytryny2 łyżki mąki ziemniaczanejkruszonka kokosowa100g cukru pudru130g masła200g wiórek kokosowychWykonanie:Kruszonkę przygotować w następujący sposób: utrzeć masło z cukrem i wymieszać z wiórkami kokosowymi, wstawić do lodówki.Ze składników na ciasto, oprócz brzoskwiń zagnieść kruche, rozwałkować i wyłożyć na blachę, można podpiec w piekarniku chwilkę.Żółtka utrzeć z cukrem i masłem, wymieszać z serem, sokiem z cytryny i mąką ziemniaczaną. Białka ubić na sztywną pianę i wmieszać do sera.Na ciasto wyłożyć połówki brzoskwiń, zalać serem a górę posypać kruszonką. Piec godzinę w 180 stopniach.Źródło:Słodki świat Ewy Wachowicz