ßßß Cookit - przepis na Schab pod pierzynką

Schab pod pierzynką

nazwa

Wykonanie

Schab trochę inaczej. Bez panierowania , duszenia itp. dzisiaj schab pod pieczarkowo - serową pierzynką. Danie bardzo smaczne. Robiłam dość dawno, dzisiaj odgrzebałam przepis, zrobiłam i polecam
SKŁADNIKI
5 kawałków rozbitego cienko schabu
1 łyżeczka ketchupu
pół łyżeczki musztardy Sarepskiej
20 dag żółtego sera typu Gouda
1 cebula
1/2 kg. pieczarek
sól, pieprz, papryka słodka
1 łyżka oleju
folia aluminiowa
WYKONANIE
Rozbite plastry schabu solimy lekko, pieprzymy , posypujemy papryką. Układamy na dużej płytkiej blaszce z piekarnika. Jak schab będzie mniejszy zmieści się więcej kawałków.
Na schab kładziemy musztardę i ketchup rozsmarowujemy.
Pieczarki płuczemy, kroimy w paski. cebulę kroimy w kostkę.
Na patelni smażymy cebulę dodajemy pieczarki i dalej smażymy ,ąż odparuje woda.
Na początku dobrze jest przykryć. szybciej zmiękną.
Na plastry schabu kładziemy pieczarki. Posypujemy startym na grubych oczkach serem.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 1 godziny.Podajemy z ryżem ziemniakami i surówką
SMACZNEGO
Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić do Was.
Źródło:http://wkuchennymoknieewy.blogspot.com/2015/02/schab-pod-pierzynka.html